Fruit smoothies

Kokteiliai gali būti puikiu užkandžiu, lengvais pusryčiais ar priemone atgauti jėgas po intensyvios treniruotės. Kokteilių įvairovė – beribė, nuo itin naudingų žaliųjų iki augalinio pieno, kefyrinių ar sėklomis bei kitais vertingais priedais praturtintų. Kiekvienam pagal skonį, nuotaiką ir šaldytuvo turinį. Didžiausias kokteilių privalumas tas, jog jiems pasiruošti tereikia kelių minučių, o turint gertuvę, labai patogu pasiimti su savimi. Atraskite spalvų, tekstūrų ir skonių jūrą savo plaktuve!


Snickers sokolado skonio kokteilis
Receptas ir foto: Monikos Giedrienės, Simple Steps

“SNICKERS” ŠOKOLADO SKONIO KOKTEILIS

Mano vaikai šį kokteilį išrinko “skaniausiu mamos kūriniu” virtuvėje šiais metais Tuo, manau, viskas ir pasakyta…
Tad jei esate “Snickers” šokoladinio batonėlio gerbėjai, turėtų patikti ir Jums!

1 porcijai:
1 gerai sunokęs bananas
1 stiklinė avižų pieno (be pridėto cukraus), galima keisti kitu augaliniu pienu
1 v.š. žemės riešutų sviesto (be pridėto cukraus), idealu – naminio
1 a.š. natūralios kakavos (sumažinto riebumo)
1 a.š. skysto natūralaus saldiklio (agavų, klevų,  datulių sirupo ar kt.)

Jungiam kokteilinę ir uodžiam nuostabaus aromato dvelksmą virtuvėje!

 


MIGDOLŲ PIENO KOKTEILIS SU MĖTOMIS IR CINAMONU

Migdolų pieno kokteilis
Recepto šaltinis: seni užrašai

Šio kokteilio skonis – dieviškas! Švelnus, gaiviai saldus ir aromatingas – jis įtiks net didžiausiems gurmanams ir skeptikams, o vaikučiams pakeis riebius ir kaloringus ledų kokteilius. Šis kokteilis taip pat yra ir idealus užkandis sportuojantiems prieš intensyvią treniruotę. Gerkite pusryčiams, lepinkitės savaitgalį, nustebinkite draugus, tiesiog pajuskite džiaugsmą mėgautis tuo, kas nepaprastai skanu ir naudinga Jūsų organizmui! Kokteilis neapsunkins Jūsų skrandžio, o iš mirkytų migdolų organizmas geriau pasisavins kalcį, magnį, fosforą, vitaminą E bei cinką.

2 porcijoms: 

sauja nekepintų migdolų

1 stiklinė vandens

3 datulės be kauliukų (galima keisti 1 a.š. bet kurio natūralaus saldiklio: medaus, klevų/agavų sirupu)

0,5 a.š. cinamono

5-8 šviežių mėtų lapeliai

GAMINAME MIGDOLŲ PIENĄ. Iš vakaro migdolus užmerkiame vandenyje. Ryte nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu, tuomet lengvai pašaliname luobeles nuo riešutų. Nuluptus riešutus beriame į kokteilinę, užpilame stikline vandens ir gerai sutriname. Gautą pieną perkošiame (geriausia tai padaryti per dvigubą marlę).

GAMINAME KOKTEILĮ. Perkoštą migdolų pieną pilame atgal į kokteilinę, dedame visus likusius ingredientus ir gerai išplakame. Kokteilį galima gerti iš karto, galima atšaldyti šaldiklyje, įberti ledukų. Papuošti galima mėtų šakel, cinamono lazdele ar pabarsčius maltu cinamonu.

PATARIMAI ĮVAIROVEI. Norėdami tirštesnio ar sotesnio varianto, į kokteilį įdėkite bananą, tik datulių tuomet užteks dviejų, kad nebūtų per saldu. Įdėję šaldiklyje šaldytą bananą gausite kokteilį, itin primenantį ledų kokteilius. Šis variantas paprastai labiausiai patinka vaikams. Taip pat tokį kokteilį galite ruošti iš bet kokių kitų riešutų ar sėklų pieno, svarbiausia, kad jie nebūtų kepinti, ir pamirkyti prieš juos trinant.


ŽALIASIS KOKTEILIS SU AVOKADU 

Žaliasis kokteilis
Recepto šaltinis: www.delfi.lt

Žalieji kokteiliai verti garbingiausios vietos sveikai besimaitinančio žmogaus receptų lobyne. Gaila, tačiau daugeliui vien pavadinimas “žaliasis” atbaido norą išmėginti šį neįtikėtinai naudingą ir skanų gėrimą-patiekalą. Jei norite išmėginti, tačiau nedrįstate, pasidalinsiu vienu receptu, nuo kurio patarčiau pradėti pažintį su šiuo vis labiau populiarėjančiu vitaminų užtaisu. Šiame kokteilyje nedominuoja žalėsiai, todėl puikiai tinka pradedantiesiems, jis labai švelnus, kreminės konsistencijos (dėl avokado) ir tikrai sotus! Pasiūlykite jo savo vaikams, būsite nustebinti, su kokiu pasimėgavimu jie jį ragaus!

2 porcijoms:
1 avokadas 
1 apelsinas
1 bananas
Pusės citrinos sultys
Sauja petražolių lapelių
1 stiklinė vandens

Nulupkite bananą, apelsiną, supjaustykite vaisius kubeliais ir sudėkite juos į trintuvo indą kartu su avokado minkštimu, petražolių lapeliais ir citrinos sultimis. Įpilkite stiklinę vandens ir viską sutrinkite. Kai tik masė taps vienalytė, tirštas, sotus ir skanus kokteilis bus paruoštas.
Iš avokado gausite nemažai naudingų augalinių riebalų ir galėsite mėgautis kremine kokteilio konsistencija. Dar didesnis šio gėrimo privalumas – suteikti energijos neapsunkinant skrandžio. Vėliau nepabijokite išmėginti ir kitokius sudėtinių dalių derinius: apelsiną galima pakeisti mandarinais ar kiviais, o petražolių lapelius – špinatais.


KEROBO IR BANANŲ KOKTEILIS – VIETOJ ŠOKOLADINIO LEDŲ KOKTEILIO!

Kerobo ir bananu kokteilis
Recepto autorė: Monika Giedrienė, Simple Steps

Šis kokteilis mano vaikų – pats mėgstamiausias. Jie jį vadina “šokoladiniu”, nors jame nėra nei kakavos, nei riebių ledų.
Kerobo (saldžiavaisio pupmedžio) milteliai puikiausiai atstoja kakavą, natūraliai pasaldina kokteilį, ir yra gerokai naudingesni mūsų ir vaikų organizmui.

1 kokteiliui:
1 sunokęs bananas
1 stiklinė augalinio pieno be pridėto cukraus (skaniausia – su naminiu migdolų pienu)
1-3 vnt. šviežių datulių (kiekis priklauso nuo to, kokio saldumo norisi)
1 v.š. kerobo miltelių

Viską sudėti į kokteilinę ir gerai išplakti. Datules rekomenduoju pasmulkinti prieš dedant, tada nelieka jų gabaliukų.


Kokosinis uogu kokteilis
Receptas ir foto: Monikos Giedrienės, Simple Steps

KOKOSINIS UOGŲ KOKTEILIS

Tirštas, maloniai saldus ir kartu gaivinantis – tobulas pusrytinis desertas vasarai! Savo skoniu nukelia į atostogas ir egzotinius kraštus… Sukūriau pati, bet kartosiu dar tikrai ne vieną kartą!

1 porcijai:
1 stiklinė kokosų pieno (naudojau “Alpro Coconut Original” be pridėto cukraus)
1 šaldytas bananas
2 šviežios datulės be kauliukų
2 saujos uogų (rinkausi šilauoges)

Viską dėti į kokteilinę ir mėgautis!

 


TURBO KEFYRAS

Turbo kefyras
Recepto šaltinis: www.beatosvirtuve.lt

Pirmadienio rytai neretai yra toks metas, kai jaučiame sotaus savaitgalio pasekmes. Natūralu, kad tokiu atveju norisi lengvesnio, sveikesnio maisto, ypač – iš ryto. Tokiam ir visiems kitiems panašiems rytams, kai jaučiatės persisotinę, prisiragavę ir persiragavę sunkių, mėsos patiekalų, dieną pradėkite Beatos “Turbo kefyru”. Taip pat šis kokteilis puikiai tinka atgauti jėgas po intensyvios treniruotės.

2 porcijoms:

Saujos šaldytų spanguolių (arba kitų turimų uogų)
1 banano
1 šaukštelio medaus (arba dviejų šviežių datulių be kauliukų)
300 ml ar daugiau kefyro
1 šaukšto maistinių kviečių gemalų
1 šaukšto maltų linų sėmenų

Viską sudėti į kokteilinę ir išplakti.

3 priežastys, kodėl šis gėrimas-kokteilis nuostabus:
1. Greitai ir lengvai paruošiamas.
2. Jo skonį galima nuolat paįvairinti keičiant dedamas šaldytas uogas, saldinant ne medumi, o klevų, agavų sirupu, šviežiomis datulėmis arba nesaldinant visai.
3. Labai patogu pasiimti su savimi ir mėgautis tiesiog pakeliui į darbą.


BRAŠKINIS “LEDŲ” KOKTEILIS

Braskinis kokteilis
Receptas ir foto: Monikos Giedrienės, Simple Steps

Šis kokteilis – gaivus ir aromatingas, kaip vasara, tačiau tuo pačiu sodrus ir tirštas, kaip klasikinis braškinis ledų kokteilis. Tik, priešingai nei jame, šiame kokteilyje gerokai mažiau kalorijų, gyvūninės kilmės riebalų ir daaaug naudingų medžiagų, kurių trūksta daugelio iš mūsų racione (ypatingai – vaikų).

2 porcijoms:
1,5 – 2 sunokę bananai
1 v.š. maltų linų sėmenų
1 v.š. (ekologiškų) kvietinių sėlėnėlių
3 šviežios datulės
300-400 g (2,5% riebumo) kefyro
2 kupinos saujos šaldytų braškių (būtent šaldytos braškės ir suteikia kokteiliui ledų kokteilio efektą)

Viską dedame į kokteilinę, suplakame ir nedelsdami mėgaujamės, nes pastovėję tiek linų sėmenys, tiek sėlenėlės, brinksta ir kokteilis dar labiau tirštėja.


JOGURTINIS ARBŪZO IR MĖTŲ KOKTEILIS

Jogyrtinis arbuzo ir metu kokteilis
Recepto šaltinis: www.delfi.lt

Šis kokteilis – mano praėjusios vasaros atradimas kokteilių srityje! Natūraliai saldus, gaivus ir vėsinantis – tikras išsigelbėjimas kaitrią vasaros dieną ar priešpiečiams, kuomet pietauti dar anksti, o skrandis jau siunčia pirmuosius alkio signalus…

1 nemažai porcijai:
2 stiklinės arbūzo
2 v.š. šviežių mėtų lapelių
1/3 stiklinės graikiško jogurto (2% riebumo)


Iš arbūzo pašalinti sėklytes ir viską suplakti. Puošti mėtų šakele ar arbūzo griežinėliu.

Be galo gaivu, skanu ir tik 98 kcal!


 

Daugiau puikių kokteilių receptų galite rasti mūsų Facebook grupėje: 

“Gaminkime desertus sveikiau!”